středa 6. května 2009

Narovinu aneb rubrika o rovných beatech 46

Anil Chawla a Dale Anderson vydávají Roadhouse, label Global Underground o sobě dává výrazně vědět i letos, Peace Division končí, Ricardo Tobar začíná a Milton Jackson stvořil dokonalé album. To vše a ještě Deadmau5 v dalším díle rubriky Narovinu.

* rubriku Narovinu 46 najdete na stránkách www.techno.cz

Valí se na nás DJ

Label Global Underground o sobě dává výrazně vědět i v roce letošním. Po skvělém albu dvojice Anil Chawla - Dale Anderson a kompilaci Bogota 36 v podání Darrena Emersona, se na nás valí nová kompilační řada nazvaná DJ. Jako první se na dvou cédéčkách představí Nic Fanciulli.

"Nick je úžasný DJ a jsem rád, že tuto řadu otevírá. Kdykoliv ho slyším hrát, vždy mě naprosto ohromí", říká zakladatel labelu Andy Horsfield. Jaký je koncept kompilace DJ? Nijak překvapující: dát autorům naprostou volnost při výběru desek, stylu, nálady. "Většina lidí mého věku vyrůstala na kompilacích od Global Underground", říká Nic. "Takže jsem velmi rád, že se můžu právě pod hlavičkou tohoto labelu představit. A navíc v takto pojaté kompilační řadě".

pátek 1. května 2009

Hoďte na ně granát

Stává se každoroční tradicí, že ve chvíli, kdy se začnou odehrávat techno party pod širým nebem (řádně ohlášené, povolené, na řádně pronajatém pozemku) spustí média neuvěřitelnou hysterii. Jednostranně zaměřené články nemají s objektivním informováním nic společného. Většinou se snažím média obhajovat, ale když si přečtu něco takového, viz http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?c=A090501_142803_domaci_pje, je mi z Idnes.cz trochu nevolno.

"Lidi jsou hodně naštvaní. Já jsem tak rozčilený, že snad vezmu granát a hodím ho na tu technoparty. Tady lidi celý týden pracují, aby vydělali na ty nefachačenka. A pak se ani nevyspí a neodpočinou kvůli tomu hluku. Co úřady, policie? Copak to není nikdo schopný zastavit?", táže se starosta Budkova, Miloslav Záškoda.

Zvolme jej do vlády, jeho nápad s granátem se zdá být univerzálním řešením všeho.