čtvrtek 27. října 2005

Recenze: Colette – Hypnotized (2005)

Všichni milovníci hodně pocitové a vokální house music si na chvíli mohou oddechnout, neboť několik dalších týdnů zřejmě budou mít o hudební zábavu postaráno. Stará známá Colette, která svým nádherným hlasem kromě Djingu již dlouhá léta zkrášluje tvorbu nejrůznějších producentů a projektů, konečně vydává své vlastní debutové album. To obsahuje 13 příjemných skladeb, vyšlo na houseově-popíkovém labelu Om a vysloužilo si název Hypnotized.

Recenze: Boards of Canada - The Campfire Headphase (2005)

Skotské experimentální duo Boards of Canada (dále jen BoC), za kterým se skrývají nevyzpytatelní zvukoví vědátoři Mike Sandison & Marcus Eion, je tak trochu zvláštním a tajemstvím opředeným projektem. Mnoho se toho o nich neví a oni sami se své tajemné aury jen tak zbavit nehodlají. O svoji extrémně atmosférickou a pocity překypující hudbu se s veřejností dělí jen jednou za čas a jejich živá vystoupení byste pravděpodobně spočítali na prstech jedné ruky. Když už se ale odhodlají, stojí to obvykle za to!

úterý 18. října 2005

Recenze: The Mitchell Brothers - A Breath Of Fresh Attire (2005)

Duo Teddy & Tony aka The Mitchell Brothers (TMB) zřejmě disponuje vším, co je v oblasti britské urban scény esenciálně nezbytné pro zaručený úspěch. Jsou vtipní, zábavní, sympaticky přidrzlí a v neposlední řadě mají ty správné kamarády. Ten, který se pro jejich tvorbu a s ní spojené kariéry ukázal být tím vůbec nejprospěšnějším, je samotný Mike Skinner, jenž se skrývá za fanoušky i kritiky opěvovaným projektem The Streets.

pátek 7. října 2005

Recenze: VA - Deep Season mixed by Harley & Muscle (2005)

William "Harley" Cataldo & Flavio "Muscle" Romaniello jsou takřka učebnicovou ukázkou toho, že zdání někdy opravdu klame. Soudě dle promo fotek a s nimi spojeného prvního dojmu by je člověk tipoval spíše na zaryté fanoušky kulturistiky či značky Harley-Davidson, jenže tihle dva pánové toho mají v oblibě mnohem více. Jeden pochází z kanadského Toronta, druhý z italského Milána, kromě burácejících motorek však mají už mnoho let společnou ještě jednu vášeň. Tou je ten snad nejlahodnější deep-house, který si dokážete představit, a se kterým to chlapci myslí zatraceně vážně (anebo snad upřímně?).

středa 5. října 2005

Recenze: Get Salted Volume 1 mixed by Miguel Migs (2005)

V slunném San Francisku, odkud Miguel Migs pochází, musí být ve společnosti tak příjemné hudby opravdu krásně. Hodně vokálů, spousta instrumentálně zajímavých vyhrávek, celý mix pěkně šlape, působí celistvě a jen stěží na něm naleznete nějaká výrazně slabší místa. To ale není vůbec žádné překvapení, protože od Miguela Migse zkrátka žádné zklamání ani slabota opravdu nehrozí.