pondělí 27. června 2005

Narovinu aneb O rovných beatech 010

Slunce vstoupilo do znamení Raka a na severní polokouli Země začalo astronomické léto. Tolik ve zkratce nejdůležitější událost měsíce června. Německý DJ a producent v jedné osobě Ian Pooley vydává mixovanou kompilaci "A Subterranean Soundtrack". Tolik ve zkratce druhá nejdůležitější událost měsíce června. Léto a Ian Pooley. Nerozlučná dvojice. No řekněte popravdě: copak znáte lepší soundtrack k létu než jsou desky a mixy Iana Pooleyho? My ne.

http://www.techno.cz/misc/clanek.php?id=10796

(Ian Pooley, Deep Dish, Armand Van Helden, Julius Papp, Kevin Yost, DJ DLG...)

čtvrtek 16. června 2005

Recenze: Buzzin Fly Volume 2 mixed by Ben Watt (2005)

Poslech druhého dílu kompilace Buzzin Fly Volume 2 je opravdovou hudební lahůdkou. Pokud se vám líbila “jednička“, “dvojka“ vás rozhodně nezklame. Ben Watt totiž opět dostál své pověsti a kvalitativní laťku ještě o kousek pozdvihl. Máte-li poslední dobou pocit, že současná house music tak nějak zabředla v mělkých vodách hudebního stereotypu a kalkulu, Ben Watt je tím správným věrozvěstem, jenž vás z tohoto mírně skeptického názoru ochotně vyvede.

pondělí 13. června 2005

Narovinu aneb O rovných beatech 009

Představte si, že by nějaký geniální vědec zkonstruoval stroj času a nabídl vám možnost navštívit jakoukoliv epochu v dějinách lidstva. Do jakého časového období se necháte přenést? Hmm, to zabere trochu přemýšlení... Pokud tedy náhodou nejste jedním ze dvojice Danny Spencer a Kelvin Andrews. Ti už mají jasno. Chtěli by se vrátit do roku 1981 vybaveni současnými technologiemi a zkusit nahrávat muziku v kontextu oné doby.

http://www.techno.cz/misc/clanek.php?id=10647

(Soul Mekanik, House Music Awards 2005, Magik Johnson, Carl Cox, Inland Knights...)

sobota 4. června 2005

Recenze: I Am X - Kiss + Swallow (2004)

Máte-li rádi britský projekt Sneaker Pimps, pravděpodobně se vám vybaví nezapomenutelné a v jejich tvorbě stěží překonatelné album “Becoming X“ z roku 1996. Poté, co tuhle trip-hopovou partu opustila zdánlivě nenahraditelná vokalistka Kelli Dayton, aby se její hudební kariéra vyvinula tak nějak do ztracena, mnozí fanoušci Sneaker Pimps jednoduše odepsali. Copak by nás mohli SP bavit i bez toho sladce líbezného hlásku? Těžko milá Anežko.